Czy sushi Ząbki najlepiej podawać świeże?
Powszechnie uważa się, że sushi jest najświeższe, ale to po prostu nieprawda. Częściej zdarza się, że tak nie jest. Podczas gdy większość składników, takich jak warzywa, jest zwykle lepsza świeża, mięso i ryby są często najlepsze, gdy są odpowiednio przygotowane i dojrzewają, tak jak kiedyś. Na przykład sushi z tuńczykiem w Japonii rzadko je się świeże; często dojrzewa od 3 do 4 dni przed spożyciem – w specjalistycznych restauracjach, czasem nawet do 2 tygodni! Dojrzałe mięso lub ryby ogólnie smakują lepiej po uwolnieniu ich aminokwasów, dając więcej smaku do sushi z dostawą do miasta Ząbki.
Ryby lub mięso na sushi Ząbki jest często umieszczane między dwoma arkuszami wodorostów, co pozwala im dojrzeć i wydobyć smak. Najlepsi szefowie kuchni sushi w Japonii wiedzą, kiedy mięso lub ryba jest gotowe i będą podawać je w odpowiednim czasie w każdym sezonie. Czy sushi i Sake powinny być połączone razem? Dla tych, którzy nie piją, ale chcą spróbować sushi w Japonii – tak.
Nie ma ostatecznej zasady, że do sushi Ząbki trzeba pić sake. W rzeczywistości większość Japończyków nie robi tego, ponieważ sushi i sake są robione z ryżu, który dla nich często jest zbyt podobny do produktu. Sushi często łączy się z lokalnym piwem lub zieloną herbatą – orzeźwiające i pyszne!